Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πακέτο πράσινα σπαράγγια; Θαύματα, και ένα από αυτά είναι η παρακάτω πίτα, σε λεπτό φύλλο.
Υλικά
- 500 γραμμάρια πράσινα σπαράγγια, λεπτά
- Φύλλο για πίτα -Ακόμη κι αυτό της πίτσας είναι καλό
- Μπάλα τυρί μοτσαρέλα (250 γραμμάρια)
- Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το σκληρό μέρος από το κοτσάνι, πλύντε προσεκτικά
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίξτε τα σπαράγγια και βράστε τα για 2 λεπτά
- Στραγγίστε τα σπαράγγια και βρέξτε τα με κρύο νερό, να σταματήσουν να βράζουν, στραγγίστε καλά
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, όσο πιο λεπτή μπορείτε, τσιμπήστε την με ένα πηρούνι και ψήστε την για 10 λεπτά
- Μόλις κρυώσει λίγο, κόψτε σε μικρά κομμάτια την μοτσαρέλα και απλώστε τα παντού πάνω στη ζύμη
- Μη βάλετε τυρί στις άκρες, θα ξεχειλίσει
- Τοποθετήστε και τα σπαράγγια παντού -Ραντίστε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Ψήστε στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει όμορφα το τυρί, για 10-12 λεπτά
loading…