Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πακέτο πράσινα σπαράγγια; Θαύματα, και ένα από αυτά είναι η παρακάτω πίτα, σε λεπτό φύλλο.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πράσινα σπαράγγια, λεπτά
  • Φύλλο για πίτα -Ακόμη κι αυτό της πίτσας είναι καλό
  • Μπάλα τυρί μοτσαρέλα (250 γραμμάρια)
  • Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το σκληρό μέρος από το κοτσάνι, πλύντε προσεκτικά
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίξτε τα σπαράγγια και βράστε τα για 2 λεπτά
  • Στραγγίστε τα σπαράγγια και βρέξτε τα με κρύο νερό, να σταματήσουν να βράζουν, στραγγίστε καλά
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, όσο πιο λεπτή μπορείτε, τσιμπήστε την με ένα πηρούνι και ψήστε την για 10 λεπτά
  • Μόλις κρυώσει λίγο, κόψτε σε μικρά κομμάτια την μοτσαρέλα και απλώστε τα παντού πάνω στη ζύμη
  • Μη βάλετε τυρί στις άκρες, θα ξεχειλίσει
  • Τοποθετήστε και τα σπαράγγια παντού -Ραντίστε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει όμορφα το τυρί, για 10-12 λεπτά

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.