Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης χαρακτήρισε μύθο τα περί
πλεονάσματος των δημοσίων υπαλλήλων.
«Δείτε τις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, εφορίες, κλπ», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, όπως υποστηρίζουν κάποιοι», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Δεν είναι λύση ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας. Το κράτος δεν έκανε καλά τη δουλειά του για να αναλάβουν ιδιώτες δουλειές», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης τόνισε ότι το μέγεθος του δημοσίου για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιο, καθώς αγγίζουμε περίπου τις 700.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
«Στη Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν το 12%, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνούν το 17%», τόνισε. «Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων… Ξέρουμε μόνο τη μισθοδοτικές δαπάνες. Η Ελλάδα δεν δίνει σημασία στους αριθμούς. Ενας δημόσιος υπάλληλος χρειάζεται περίπου επτά ιδιωτικούς υπαλλήλους για να πληρώνουν το μισθό του», σημείωσε ακόμη.
Ο καθηγητής σχολής Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτης Καρκατσούλης επισήμανε με τη σειρά του τη σπατάλη στη δημόσια διοίκηση, αναφέροντας ότι 92% της περιουσίας που έχει το δημόσιο είναι αναξιοποίητο, ενώ μισθώνονται κτίρια με αποτέλεσμα υπέρογκες δαπάνες.