Το πορτοκάλια είναι εποχής, πολύ γλυκά και μυρωδάτα. Αξιοποιήστε τα σε ένα ζουμερό κέηκ.
Υλικά
- 240 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο +λίγο βούτυρο για το πυρέξ
- 240 γραμμάρια ζάχαρη +2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 4 αυγά
- 240 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 πορτοκάλια ζουμερά
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πάρτε το ξύσμα από τα 4 πορτοκάλια
- Σε μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, δουλέψτε καλά, να ασπρίσει
- Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα
- Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια
- Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα
- Ψήστε 40 λεπτά (50 λεπτά, αν το μαχαίρι δεν βγαίνει στεγνό)
- Στο μεταξύ ετοιμάστε ένα σιρόπι: Χυμό από 2 πορτοκάλια, με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, σε κατσαρολάκι
- Βράστε το για 6 λεπτά
- Αν θέλετε το γλυκό εκτός πυρέξ, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το, πριν το περιχύσετε με σιρόπι
- Αλλιώς, μέσα στο πυρέξ, περιχύστε λίγο λίγο το γλυκό με σιρόπι, να γίνει ζουμερό
loading…