Εύκολο και πρωτεϊνούχο πιάτο, ιδανικό για σαρακοστιανό τραπέζι. Η συνταγή προβλέπει σπιτικά, βρασμένα φασόλια, αλλά και σε κονσέρβα τρώγονται.

Υλικά

  • 1 μπουκέτο μπρόκολο βιολογικό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια φασόλια ξερά, βρασμένα
  • Χυμός 1 λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράστε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά, σουρώστε και αφήστε να κρυώσει λίγο
  • Σε τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και ροδίστε για 30 δευτερόλεπτα
  • Βάλτε στο τηγάνι τα βρασμένα ξερά φασόλια και το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού -Ετοιμο!

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.