Νηστίσιμη και πολύ γευστική. Η σοκολατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ελαιόλαδο ή λάδι καλαμποκιού. Δείτε παρακάτω.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουερ
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 αχλάδια, ώριμα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
  • Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν
  • Προσθέστε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κορν φλάουερ
  • Ρίξτε λίγο λίγο το λάδι που έχετε επιλέξει, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα
  • Λαδώστε καλά ένα ταψάκι (ή βάλτε μια φόρμα σιλικόνης καλύτερα ή τσέρκι)

  • Κόψτε τα αχλάδια σε χοντρά κομμάτια και απλώστε τα στον πάτο
  • Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας από πάνω, κινείστε το ταψάκι να απλωθεί καλά, παντού
  • Ψήστε για 25 ως 30 λεπτά
  • Κόψτε φέτες αχλαδιού για γαρνίρισμα, πάνω στο γλυκό

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.