Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό, ειδικά αν αυτό περιέχει και σοκολάτα.

Τι θα έλεγες λοιπόν να φτιάξεις τα δικά σου σοκολατένια ντόνατς ώστε και να δημιουργήσεις και να γλυκαθείς;

Ντόνατς αφράτα, με ρευστή σοκολάτα. Αλλά ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Θερμίδες, λιπαρά κτλ. Πάνω που έχεις αρχίσει διατροφή για να χτίσεις κορμί για το καλοκαίρι, δεν θες να την κάνεις τη… γουρουνιά.

Αν υπήρχες τρόπος όμως και ντόνατς να φας και να είναι υγιεινά, τι θα έκανες;

Πριν πεις «ναι, καλά, πώς γίνεται αυτό;», προλαβαίνουμε και σου λέμε ότι τώρα μπορείς να φας το αγαπημένο σου γλυκό σνακ σε vegan έκδοση. Και γευστικό και με λιγότερες θερμίδες.

Ψάχνεις ήδη τα υλικά και την κατσαρόλα.

Δεν θα μαντέψει ποτέ κανείς ένα «μαγικό» υλικό που θα προσθέσεις. Ποιο είναι αυτό;

Τα γνωστά μας και υποτιμημένα… ρεβύθια! Κι όμως, αυτά τα όσπρια σου προσφέρουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες αλλά και απαλή γεύση. Σκέψου ότι το ένα ντόνατς θα έχει 180 θερμίδες, όταν ένα κανονικό με φουλ λιπαρά έχει 270.

 

Αν έχεις ήδη αρχίσει να λιγουρεύεσαι, πάρε μολύβι και χαρτί:

ΥΛΙΚΑ για 12 ντόνανς
ΧΡΟΝΟΣ: 45 λεπτά


Για τα ντόνατς

1 κούπα ρεβύθια, πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 άγλυκο γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
3/4 κουταλιά του γλυκού baking powder
1/4 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά του γλυκού μυλόξυδο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας vegan σοκολατένια τσιπς
1 κούπα λευκό αλεύρι ολικής άλεσης

 

Για το γλάσο

1/2 της κούπας vegan σοκολατένια τσιπς
1 κουταλιά της σούπας άγλυκο γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
1 κουταλιά της σούπας βανίλιας
1/4 της κούπας οργανική ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C
Βάλτε τα ρεβύθια, το γάλα, το baking powder, τη σόδα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μηλόξυδο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν κρεμώδη
Λιώστε τα τσιπς σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ρίξτε μέσα στο μείγμα και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ ενιαίο μείγμα
Ψεκάστε το ταψί για ντόνατς ή μάφιν με μαγειρικό σπρέυ (συνήθως με βούτυρο)
Με ένα μικρό κουτάλι, γεμίστε τις θήκες του ταψιού με το μείγμα
Ψήστε για 8-10 λεπτά
Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο ταψί πριν τα βγάλετε και να βάλετε σε μια σχάρα
Όσο κρυώνουν, φτιάξτε το γλάσο. Λιώστε τα τσιπς σε ένα μπολ και χτυπήστε τα υπόλοιπα υλικά
Διακοσμήστε το κάθε ντόνατ όπως θέλετε και απολαύστε το χωρίς τύψεις
Αποθηκεύστε τα υπόλοιπα για 1-2 μέρες

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed