Δείχνει εύκολη, αλλά συνήθως βγαίνει άνοστη.

Ομως, πριν καταφύγετε στην έτοιμη λύση, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Γευστική και light, γιατί σας προτείνω μια νόστιμη εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 1 πακέτο  fettuccine  ή linguine ή πέννες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1,5 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας (μείξη σάλτσας και κονκασέ, καλύτερα)
  • 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ή ρίγανη
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα

 

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Στραγγίστε τα και κρατήστε ένα ποτήρι από τα υγρά τους
  • Σε τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο
  • Ροδίστε τα κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε και το σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά
  • Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατέψτε, χρησιμοποιήστε λίγο από τα υγρά που κρατήσατε, αν χρειαστεί
  • Πασπαλίστε με παρμεζάνα ή ελληνικό τυρί σκληρό

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.