Ιδιαίτερο πιάτο με αρώματα για απόλυτη νοστιμιά.
Υλικά για 2 άτομα
- 250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι
- 3 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για το πέστο
- 4 ματσάκια βασιλικός
- 2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 200 ml ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- αλατι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίξτε. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε σε λάδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, χαμηλώνετε την εστία και σοτάρετε για 10 λεπτά.
- Σε ξεχωριστό σκεύος καβουρδίζετε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
- Όταν οι ταλιατέλες βράσουν ρίξτε τις στο τηγάνι με τα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.
Για το πέστο
- Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
newsbeast
loading…