Ο,τι έχει μείνει από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μαγειρέψτε το υγιεινά με φρέσκα λαχανικά.

Υλικά

  • Υπόλοιπα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα
  • 250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 300 γραμμάρια καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • Λίγο αρακά, φρέσκο (αν υπάρχει)
  • 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε το υπόλοιπο κοτόπουλο, βγάλτε τα λίπη, κόψτε σε κομματάκια
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και ροδίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι
  • Κόψτε τα καρότα και προσθέστε τα στα κρεμμύδια, ροδίστε, ρίξτε και τον αρακά
  • Ρίξτε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε 1 ποτήρι νερό, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει
  • Βράστε ξεχωριστά το ρύζι αρμπόριο, al dente
  • Οταν τα υγρά έχουν εξατμιστεί από το τηγάνι, ρίξτε το ρύζι, δοκιμάστε από αλάτι και αφήστε να αναμειχθούν τα υλικά για 2 λεπτά
  • Ετοιμο το ριζότο σας! Σερβίρετε με σουσάμι από πάνω

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.