Εύκολο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα, εξασφαλισμένη επιτυχία.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 100 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα, έτοιμα
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 110 γραμμάρια ζάχαρη + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 100 γραμμάρια σοκολάτα (70% κακάο)
- 35 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά γλυκού νεσκαφέ
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ βάλτε τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, τα 90 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αναμείξτε με μίξερ χειρός, απαλά -Θα γίνει μια κρέμα κάστανου
- Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα -Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε να γίνει παχύρευστη σος σοκολάτας
- Χτυπήστε τα αυγά σε μπολ με τα 110 γραμμάρια ζάχαρη
- Προσθέστε την σος σοκολάτας μέσα στα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το νεσκαφέ και ανακατέψτε δυναμικά -Ετοιμο το μείγμα!
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά 4 φορμίτσες (αν δεν έχετε, βάλτε μια φόρμα), ρίξτε λίγο από το μείγμα, ως τη μέση -Ρίξτε 2 κουταλιές από την κρέμα κάστανου -Ξαναρίξτε μείγμα σοκολάτας
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάλτε τα φορμάκια και ψήστε για 8 λεπτά
- Οχι περισσότερο, ώστε να μείνει το κέντρο υγρό, με την σοκολάτα να στάζει
- Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό, διακοσμήστε την επιφάνεια με κάστανα, αν θέλετε, ή ό,τι άλλο
loading…