Είναι το καλύτερο απεριτίφ ή πρώτο πιάτο για τις γιορτές.
Η συνταγή βασίζεται σε κρέπες σπιτικές, πανεύκολες:
Υλικά
300 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
50 γραμμάρια βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, σπάστε τα αυγά στη μέση και ρίξτε μια πρέζα αλάτι
Ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη, μην ενσωματώσετε το αλεύρι όλο μαζί για να μην κάνει χόνδρους
Ρίξτε λίγο από το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Συνεχίστε να ανακατεύετε με αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθεί εντελώς το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ, ανακατέψτε
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
Οταν ξεκουραστεί, ζεστάνετε καλά ένα ρηχό τηγάνι (ή την ειδική κρεπιέρα) με ελάχιστο λάδι
Με το κουτάλι ρίξτε λίγο μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το σε ευθεία
Το τηγάνι πρέπει να είναι πραγματικά ζεστό (όχι να καεί), αλλά η φωτιά μέτρια
Γυρίστε την κρέπα με σπάτουλα και από την άλλη μεριά -Οσο περισσότερο ψηθεί, τόσο πιο τραγανή θα είναι
Υλικά για τις κρέπες απεριτίφ
Κρέπες
5-7 φετούλες σολωμό καπνιστό
1 κουτί τυρί για άλειμμα
1 λεμόνι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε μια μια τις κρέπες στο τραπέζι εργασίας
Απλώστε μια λεπτή στρώση τυρί για άλειμμα
Προσθέστε από πάνω σολωμό, σε μια πλευρά, να μην «μπουκώσει» -Ρίξτε λεμόνι και πιπέρι στον σολωμό
Ρολάρετε την κρέπα, σφίξτε την καλά
Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με οδοντογλυφίδα
Επαναλάβετε την διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες που χρειάζεστε
iefimerida