Υλικά για 4 άτομα
Για τα μανιτάρια
- 340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Για το ψωμί
- 1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
- 340 γραμμάρια τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Για τα μανιτάρια
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία και ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, προσθέτετε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέστε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Για το ψωμί
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψετε μέχρι κάτω.
- Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βάλετε τα μανιτάρια μέσα στο καρβέλι.
- Ανακατέψτε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε πάνω από το ψωμί. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ξετυλίγετε το ψωμί και ψήνετε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
newsbeast
loading…