Υλικά για 4 άτομα

Για τα μανιτάρια

  • 340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Για το ψωμί

  • 1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
  • 340 γραμμάρια τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο

 

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια

  1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία και ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, προσθέτετε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέστε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψωμί

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψετε μέχρι κάτω.
  2. Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  3. Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βάλετε τα μανιτάρια μέσα στο καρβέλι.
  4. Ανακατέψτε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε πάνω από το ψωμί. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ξετυλίγετε το ψωμί και ψήνετε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.