Ξέρετε ότι τον χειμώνα πρέπει να τρώτε σχεδόν καθημερινά μπρόκολο.Δείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες! Σας προτείνω μια εναλλακτική, νοστιμότατη συνταγή, αν έχετε βαρεθεί τα βραστά λαχανικά.
Υλικά για Μπρόκολο σοτέ με σκόρδο
- 2 κεφάλια μπρόκολο, βιολογικό κατά προτίμηση
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
- Ξύσμα από λεμόνι
- 1 κουταλιά σουσάμι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο
- Στο λίγο βραστό νερό τοποθετήστε δίχτυ ή καλάθι και βράστε το μπρόκολο για 5 λεπτά -Αφήστε να στραγγίσει πολύ καλά
- Βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο με το μπούκοβο για δευτερόλεπτα
- Προσθέστε το στραγγισμένο μπρόκολο και ροδίστε, ώσπου να αρωματιστεί τέλεια -Αφήστε να ροδίσει καλά στις άκρες, για περισσότερη νοστιμιά
- Ρίξτε αλάτι, ελάχιστο πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού, σουσάμι, παρμεζάνα τριμμένη, έτοιμο!
Μπορείτε στο μπρόκολο να προσθέσετε και κάλε, βιολογικό κατά προτίμηση -Μια άλλη βόμβα βιταμινών
Πετάξτε τα νεύρα από τα φύλλα του κάλε, κόψτε χοντρά τα φύλλα, βράστε τα για 2 λεπτά, ροδίστε τα μαζί με το μπρόκολο και το σκόρδο -Φανταστικό
iefimerida
loading…