Μη διστάζετε, είναι το ευκολότερο σημείο μιας συνταγής: φτιάξτε τη δική σας, πεντανόστιμη ζύμη, στη στιγμή.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο νερό κρύο

 

Εκτέλεση

  • Βάλτε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και προσθέστε σε κομμάτια το κρύο βούτυρο
  • Το κρύο βούτυρο τρίβεται πιο δύσκολα αλλά είναι κατάλληλο για τη ζύμη
  • Προσθέστε το αλάτι
  • Τρίψτε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα, να ενωθούν
  • Κάντε μια τρυπούλα στο αλεύρι και προσθέστε σταδιακά λίγο κρύο νερό
  • Οσο νερό πάρει -Θα δείτε τη ζύμη σας να σχηματίζεται
  • Δουλέψτε την λίγο με τα χέρια, κάντε μια μπάλα, είναι έτοιμη!
  • Τυλίξτε την σε διαφάνεια και βάλτε την λίγο στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσετε την τάρτα σας
  • Ρίξτε λίγο αλεύρι σε επιφάνεια πριν απλώστε την ζύμη
  • Τόσο εύκολο!

Το μυστικό επιτυχίας

 μιας ζύμης: Το βούτυρο και το νερό πρέπει να είναι πραγματικά κρύα

Οσοι προσέχετε την διατροφή σας, χρησιμοποιείστε αλεύρι ολικής.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.