Κάψατε τη γλώσσα σας από τον καφέ ή το καυτό τσάι; Υπάρχει σωτηρία. Αμεση και απολαυστική.

Η βιασύνη ποτέ δεν στάθηκε φίλη στις καθημερινές μας κινήσεις και τελικά περισσότερα προβλήματα φέρνει παρά επιτυχίες.

Μία από αυτές τις φορές που αποδεικνύεται περίτρανα η αξία της παραπάνω φράσης είναι και όταν νιώθετε την ανάγκη να πιείτε τον φρέσκο καφέ που αχνίζει ανάμεσα στα χέρια σας πριν αυτός κρυώσει. Μια γουλιά και -άουτς- η γλώσσα σας τσουρουφλίζεται και νιώθετε σαν να ήπιατε μια γουλιά από λάβα.

Και εντάξει ίσως αυτό να μην ήταν δα και τόσο κακό ή λόγος για να γραφτεί ένα κείμενο, αλλά έχει συνέπειες. Η καμένη γλώσσα δεν σας αφήνει να απολαύσετε οτιδήποτε άλλο μέσα στην ημέρα, τη νιώθετε ξηρή και τραχιά και ο,τι περνάει από πάνω είναι σαν να επιδεινώνει την κατάσταση.

Οκ, κανείς δεν πέθανε επειδή έκαψε τη γλώσσα του, αλλά αν σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να ανακουφιστείτε άμεσα από αυτή την ενοχλητική αίσθηση η οποία μπορεί να σας αλλοιώσει τη γεύση για ημέρες;

Ζάχαρη. Ναι σωστά διαβάσατε. Κρατήστε τη γλώσσα σας σε μια ευθεία, ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω στην περιοχή που σας καίει και αφήστε τη να διαλυθεί για τουλάχιστον ένα λεπτό (ναι, προσπαθήστε να μην την καταπιείτε!). Όταν νιώσετε τη γλώσσα σας να κουράζεται πιέστε τη πάνω στον ουρανίσκο. Μέσα σε λίγα λεπτά (λογικά) θα νιώσετε να απελευθερώνεστε σιγά σιγά από τον πόνο.

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.