Με υπέροχη γεύση και υφή για ενα λαχταριστό πιάτο.
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 3 αυγά
- 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 1 αυγό
- 500 γραμμάρια φέτα
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 600 γραμμάρια ντομάτα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά – σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ’ απορροφήσει.
- Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.
Για τη ζύμη – συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
- Γεμίζετε τα ραβιόλια στο κέντρο τους, τα κλείνετε σε μεσοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζετε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.
- Τα βράζετε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν
- Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
newsbeast
loading…