Τα κυδώνια είναι εποχής, πωλούνται παντού. Είναι υπέροχα ψητά, σωταρισμένα με βούτυρο, και νοστιμίζουν ιδιαίτερα όταν τα συνδιάζετε με κρέας.
Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 κουταλιά ξανθιά ζάχαρη
- 2 φρέσκα κυδώνια, μεσαίου μεγέθους (400 γραμμάρια περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- 700 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος (ωμοπλάτη, λαιμός, στήθος)
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια -Καθαρίστε τα κυδώνια και κόψτε τα σε φετούλες
- Κόψτε το κρέας σε κύβους για να βράσει γρήγορα
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα κυδώνια, με το μισό ελαιόλαδο -Ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε να καραμελώσουν για 10 λεπτά
- Βγάλτε το κρεμμύδι και τα κυδώνια από την κατσαρόλα, βάλτε τα στην άκρη
- Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε τα κυδώνια με το κρεμμύδι και την κανέλα
- Προσθέστε 3 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε), κλείστε την κατσαρόλα και βράστε επί 1,5 ώρα
- Αν φοβάστε ότι το κρέας σας είναι σκληρό και δεν θα βράσει, ξεκινήστε το κρέας με την κανέλα, σε χύτρα, για 1 ώρα, και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα
- Αν θέλετε, στο σερβίρισμα προσθέστε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγους σπόρους κουκουνάρι, ταιριάζουν!
- Αυτό το πιάτο δεν χρειάζεται κανένα συνοδευτικό, ίσως μια απλή σαλάτα
iefimerida
loading…