Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για ένα ιδιαίτερο πιάτο.
Υλικά για 6 άτομα
- μισό κιλό σπανάκι βραστό
- 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
- 6 φέτες μπέικον
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 12 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- πιπέρι καγιέν
- 85 γραμμάρια φέτα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και ζεματίζουμε για 1 λεπτό το σπανάκι σε νερό που βράζει. Το βάζουμε στη συνέχεια σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
- Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί.
- Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα σπαράγγια και το αλάτι.
- Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού. Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη φέτα και σερβίρουμε.
newsbeast
loading…