Είναι μια εντελώς πρωτότυπη και πεντανόστιμη σούπα ψαριών. Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή, μη φοβάστε τα υλικά.

Υλικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρο, 1 φιλέτο σολωμό, 1 φιλέτο λαβράκι (παίρνει κάθε είδους ψάρι η συνταγή)
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • Λίγο σαφράν -Κρόκο Κοζάνης, 6-9 κλωστές κρόκου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε τα λαχανικά, το χοντρό αλάτι και το φύλλο δάφνης -Βάλτε το να βράσει για 15 λεπτά, να γίνει σαν σος
  • Σε κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο και ροδίστε μέσα το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για 10 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί στο κρεμμύδι, αφήστε να αρωματίσει για 2 λεπτά
  • Προσθέστε τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να βράσει για 10 λεπτά -Ρίξτε 2-3 κουταλιές από την σος λαχανικών
  • Βάλτε τα ψάρια, κομμένα σε κύβους, στο νερό με τα λαχανικά να βράσουν για 5 λεπτά
  • Προσθέστε στην κατσαρόλα τον κρόκο με την κρέμα, ανακατέψτε, δοκιμάστε για το αλάτι
  • Σερβίρετε πολύ καυτή τη σούπα με άφθονο πιπέρι!

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.