Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 2 άτομα
- 500 γραμμ. φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση
- 500 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 400 γραμμ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 100 γραμμ. μπέικον
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 μέτρια μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον με τη μελιτζάνα και προσθέστε τα στα μανιτάρια, μαζί με τον μαϊντανό.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Απλώστε πάνω στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά ανά τέσσερα, και με τη βοήθεια ενός πιάτου του γλυκού, κόψτε τα σε σχήμα δίσκου.
- Βάλτε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια κουταλιά γέμιση και κλείστε το φύλλο όπως ένα πουγκί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες.
- Ψήστε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Σερβίρετε τα πουγκιά σε πιάτα πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
newsbeast
loading…