Είναι τόσο γευστικό που θα το τρώτε για μέρες, σαν μπέηκον!
Υλικά
- 2,5 κιλά χοιρινό (όχι μπούτι) ολόκληρο το κομμάτι για ψητό στο φούρνο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 κλαδάκια φασκόμηλο
- 1 ταψάκι με καπάκι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Ανοίξτε το κομμάτι χοιρινού με ένα μαχαίρι (θα το διπλώσετε ξανά)
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό μέρος, τοποθετήστε φύλλα φασκόμηλου, αλείψτε γενναιόδωρα ελαιόλαδο με ένα πινέλο κουζίνας και κλείστε πάλι το κομμάτι
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο εξωτερικό του χοιρινού, αρκετό ελαιόλαδο
- Καθαρίστε τα σκόρδα και τοποθετήστε τα στον πάτο του ταψιού που θα βάλετε στο φούρνο, μαζί με δύο κλαδάκια φασκόμηλο, πάνω τους τοποθετήστε το χοιρινό
- Αφήστε το στον φούρνο να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες, χαμηλώστε τη φωτιά αν χρειαστεί, μην βάλετε νερό για να κάνει κρούστα το κρέας!
iefimerida
loading…