Τα μεγάλα, γευστικά δαμάσκηνα που λέγονται βανίλιες είναι στην εποχή τους. Τα τρώτε ή τα κάνετε μαρμελάδα, αλλά είναι λαχταριστά και σαν τάρτα.
Προσέξτε να αγοράσετε τις πραγματικές, αρωματικές και ζουμερές βανίλιες, όχι κοινά δαμάσκηνα που συχνά είναι καλλιέργειας και άγευστα.
Υλικά
- 700 γραμμάρια βανίλιες
- 2 ποτήρια γάλα πλήρες
- 1 αυγό
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά σούπας άνθος αραβοσίτου
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Ζύμη για τάρτες, χωριάτικη
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις βανίλιες και κόψτε μακριές λωρίδες
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ταψάκι για τον φούρνο
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Τοποθετήστε όμορφα τα δαμάσκηνα παντού, με τη φλούδα προς τα πάνω
- Σε μεγάλο μπολ ενώστε όλα τα υλικά (χτυπήστε πρώτα το αυγό) και ρίξτε το στα δαμάσκηνα
- Καθαρίστε λίγο τα δαμάσκηνα αν έχουν καλυφθεί από την κρέμα -Είναι πιο όμορφο να φαίνονται
- Ψήστε για 30 λεπτά
Αυτή είναι μια βασική συνταγή τάρτας με φρέσκα φρούτα. Μπορείτε να την εφαρμόσετε σε κάθε είδους φρούτο που γίνεται τάρτα.
iefimerida
loading…