Σας προτείνω μια ελαφριά κις, παρότι το κρύο δεν ήρθε ακόμη.
Υλικά
- 1 ζύμη ποιοτική και χωριάτικη
- 2 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο τυρί κίτρινο για από πάνω (τύπου emmental)
- 2 αυγά
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (ή σόγιας, για πι ο υγιεινό)
- Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και ανακατέψτε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος
- Στρώστε την ζύμη σε ταψάκι και ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και περάστε το για 2 λεπτά σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο να ασπρίσει
- Κόψτε το ζαμπόν και προσθέστε το στο τηγάνι
- Απλώστε τα στη ζύμη, προσθέστε τα αυγά με την κρέμα
- Τρίψτε από πάνω το τυρί, ρίξτε αλάτι με προσοχή και πιπέρι
- Ψήστε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια
iefimerida