Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 6 άτομα
- 8 μελιτζάνες χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1κ.σ. αλάτι χοντρό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 ml μπύρα
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά πιέζοντάς τα με τα χέρια μας.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μπύρα, την πάπρικα και λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε ξεπλύνει καλά από το αλάτι και τις έχουμε σουρώσει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο ρίχνουμε με ένα κουτάλι μπάλες από το μείγμα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώστε να ροδίσουν καλά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
- Αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
newsbeast
loading…