Είναι η διάσημη pasta Τοσκάνης: εκεί που σιγοβράζουν κρέας για τα μακαρόνια τους και δεν βάζουν κιμά.
Είναι εμπειρία αυτό το πιάτο!
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό κρέας από μπριζόλα ή φιλέτο, κομμένο στα 4
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουταλιά γλυκού θυμάρι
- 1 μικρή μπύρα
- Παρμεζάνα ή ρικότα για από πάνω
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τα σκόρδα και ροδίστε τα ελαφρά σε τηγάνι, σε μία κουταλιά ελαιόλαδο
- Τρίψτε τις ντομάτες και προσθέστε τις στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, να διώξουν τα υγρά, για 2 λεπτά
- Σε κατσαρόλα βάζετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε το κρέας, καλά
- Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι, μέσα στην κατσαρόλα -Ροδίστε καλά
- Σβήστε με την μικρή μπύρα -Ρίξτε την στην κατσαρόλα και αφήστε την να απορροφηθεί για 3 λεπτά
- Προσθέστε την ντομάτα με τα σκόρδα, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό
- Αφήστε το φαγητό, σε πολύ χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει για 6 ως 8 ώρες -Ελέγξτε τα υγρά
- Το κρέας θα λιώσει
- Οταν είναι έτοιμο, βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο και σερβίρετε με το ραγού και μπόλικο τυρί
iefimerida
loading…