Τα πανέ σκαλοπίνια κοτόπουλου αποκαλούνται «μιλανέζικα» στην διεθνή κουζίνα.
Ιδού η μιλανέζικη συνταγή.
Υλικά
- 4 σκαλοπίνια κοτόπουλο, βιολογικό
- 2 αυγά
- 1 ποτηράκι γάλα
- 1/2 ποτηράκι τριμμένο παξιμάδι
- 1/4 ποτηριού παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο μαϊντανό ψλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Χυμό λεμονιού (προαιρετικά) και φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ισιώστε καλά τα σκαλοπίνια, χτυπήστε τα μέσα σε διαφάνεια κουζίνας, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολάκι
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάλτε το αλεύρι
- Σε ένα άλλο βάλτε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά
- Ρολάρετε τα σκαλοπίνια στο αλεύρι, χτυπήστε τα να φύγει το πολύ
- Ρολάρετε στη συνέχεια τα σκαλοπίνια μέσα στο αυγό και μετά μέσα στο μείγμα φρυγανιάς
- Στο μεταξύ, έχετε ζεστάνει το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε καλό τηγάνι και ψήστε τα σκαλοπίνια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά
- Ιδανικά συνοδεύονται με μακαρόνια αλλά και με βραστές πατάτες ή φασολάκια βουτύρου
iefimerida
loading…