Υλικά για 12 άτομα
- 400 γρ. μαύρα φασόλια που τα έχουμε αφήσει από το βράδυ σε κρύο νερό να φουσκώσουν
- 3 αυγά
- 40 γρ. φρουκτόζη
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 15 γρ. κακάο σκόνη
- 1 φλιτζάνι καφέ espresso
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Περνάμε τα φασόλια στο μίξερ μαζί με 1 αυγό.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά μαζί με τη φρουκτόζη και προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, το μπέκιν, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα φασόλια.
- Προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί μακρόστενο 21×16 με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
- Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετραγωνάκια.
newsbeast
loading…