Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 1 άτομο
- 120 γρ. μορταδέλα
- 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
- 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
- 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 20 γρ. Μilner τυρί τριμμένο
- 15 γρ. ασπράδι αυγού
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 250 ml καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε την πούδρα από τα φιστίκια μαζί με το ασπράδι και το Μilner μέχρι να γίνει μία κρέμα.
- Περνάμε τη μορταδέλα στο μίξερ μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε μαζί με το αυγό.
- Κάνουμε με το πρώτο μείγμα 5 μικρά μπαλάκια σαν φουντούκι και από πάνω βάζουμε το άλλο μείγμα με τη μορταδέλα και τα πλάθουμε μπάλες.
- Τα περνάμε από το σουσάμι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
newsbeast
loading…