Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 80 γρ. κουκουνάρι
- 250 γρ. ρεβύθια προβρασμένα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα ρεβίθια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Αν στεγνώσουν προσθέτουμε λίγο νερό.
- Μπλεντάρουμε να γίνουν κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί και 3 κουταλιές από τη φρυγανιά, ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το δουλέψουμε.
- Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και πριν τις τηγανίζουμε τις περνάμε από τη φρυγανιά που έχει μείνει.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και σαλάτα.
newsbeast
loading…