Υλικά για 3 άτομα
- 350 γρ. σπαγγέτι
- 150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
- 3 κρόκους αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το μπέικον και το κόβουμε τετραγωνάκια.
- Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό (ολόκληρο) και τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
newsbeast
loading…