Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 5 άτομα
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 350 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και νερό χλιαρό.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα αφού την έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτουμε μέσα τη φέτα σε τρίμματα , το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά καρβελάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα καρβελάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
newsbeast
loading…