Είναι τα νοστιμότερα μακαρόνια με τις λιγότερες θερμίδες.
Υλικά
- 400 γραμμάρια πένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4 ντομάτες ώριμες, μεσαίες
- Φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε τις πένες, όπως λέει η συσκευασία
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι
- Ροδίστε τις μελιτζάνες, αφού τις κόψετε σε κύβους
- Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, ψιλοκομμένα
- Ροδίστε ακόμη 2 λεπτά, σε μεσαία φωτιά
- Προσθέστε τις ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- Αφήστε να γίνει μια παχιά σάλτσα, για 8-10 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά
- Λίγο πριν το τέλος προσθέστε βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Ρίξτε τις πένες στο τηγάνι και ανακατέψτε
- Αν θέλετε το πιάτο σας να είναι πιο «καθαρό» τοποθετήστε τις πένες σε βαθύ πιάτο, γαρνίρετε με το ραγού μελιτζάνας και ρίξτε άφθονη παρμεζάνα
iefimerida
loading…