Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. τόνο φρέσκο
- 200 γρ. κολοκύθια τριμμένα
- 1 ασπράδι χτυπημένο ελαφρά
- 20 γρ. φρυγανιά για τη ζύμη
- 100 γρ. φρυγανιά για το πανάρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικό τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Περνάμε τον τόνο στο μίξερ να γίνει αλοιφή. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο μαζί με τα κολοκύθια και προσθέτουμε το βασιλικό, το ασπράδι, αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη φρυγανιά για να σφίξει λίγο η ζύμη. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με τη φρυγανιά.
- Τα απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
newsbeast
loading…