Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 κοτολέτες από μοσχαράκι γάλακτος (με κόκαλο)
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε ελαφρά τις κοτολέτες για να ανοίξουν. Ύστερα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Βουτάμε τις κοτολέτες μέσα στο αυγό κρατώντας έξω το κόκαλο και έπειτα τις περνάμε από τη φρυγανιά και πιέζουμε να κολλήσει επάνω καλά από όλες τις μεριές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τις κοτολέτες για 4 – 5 λεπτά από κάθε μεριά ώστε να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και γαρνίρουμε αν θέλουμε με φέτες λεμονιού.
newsbeast
loading…