Ενα υπέροχο ασιατικό πιάτο, πλήρες, με αυγό και λαχανικά.
Υλικά
- 100 γραμμάρια ρύζι βρασμένο (αρωματικό, κατά προτίμηση)
- 1 κουταλιά γλυκού φυτικό λάδι
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλυτζάνι αρακά βρασμένο
- 1/2 φλυτζάνι καρότα σε κύβους, βρασμένα
- Λίγο καλαμπόκι, βρασμένο, σε κονσέρβα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάλτε νερό, λίγο αλάτι και την σάλτσα σόγιας, αφήστε να βράσει και ρίξτε το ρύζι
- Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά
- Σωτάρετε το κρεμμύδι ελαφρά, ρίξτε το βρασμένο αρακά και τα καρότα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καλαμπόκι
- Ανακατέψτε καλά, να πάρουν αρώματα για 4 λεπτά
- Χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε
- Μέσα στο τηγάνι προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε πιπέρι
- Ετοιμο!
Στις ασιατικές συνταγές θα βρείτε παραλλαγές για τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο ή γαρίδες
iefimerida
loading…