Ενα υπέροχο ασιατικό πιάτο, πλήρες, με αυγό και λαχανικά.

Υλικά

  • 100 γραμμάρια ρύζι βρασμένο (αρωματικό, κατά προτίμηση)
  • 1 κουταλιά γλυκού φυτικό λάδι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι αρακά βρασμένο
  • 1/2 φλυτζάνι καρότα σε κύβους, βρασμένα
  • Λίγο καλαμπόκι, βρασμένο, σε κονσέρβα

 

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βάλτε νερό, λίγο αλάτι και την σάλτσα σόγιας, αφήστε να βράσει και ρίξτε το ρύζι
  • Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά
  • Σωτάρετε το κρεμμύδι ελαφρά, ρίξτε το βρασμένο αρακά και τα καρότα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καλαμπόκι
  • Ανακατέψτε καλά, να πάρουν αρώματα για 4 λεπτά
  • Χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε
  • Μέσα στο τηγάνι προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε πιπέρι
  • Ετοιμο!

Στις ασιατικές συνταγές θα βρείτε παραλλαγές για τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο ή γαρίδες

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.