Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 6 άτομα
- 1300 γρ. στήθος γαλοπούλας
- 90 γρ. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. βούτυρο
- 3 πορτοκάλια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 35 γρ. καρότο χοντροκομμένο
- 35 γρ. σέλινο χοντροκομμένο
- 35 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- ½ ποτήρι λικέρ Κουρασάο
- ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τη χύτρα και ρίχνουμε μέσα το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι.
- Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το βούτυρο, βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα αφού την έχουμε αλατίσει, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τη ζεματίζουμε για 2 λεπτά και κρατάμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε μέσα στη χύτρα το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε και το λικέρ.
- Προσθέτουμε τον κύβο του ζωμού λαχανικών, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί στη χύτρα για 25 λεπτά.
- Ανοίγουμε ύστερα το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υγρά να εξατμιστούν.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Μόλις δέσουν όλα μαζί τα υλικά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
newsbeast
loading…