Υπέροχη συνταγή για να φάτε νόστιμο και υγιεινό κοτόπουλο. Τρώγεται με όλα, κυρίως σε σαλάτες καλοκαιρινές.

Προτείνω μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, μπέηκον και αβοκάντο

Υλικά

  • 4 φέτες μπέηκον
  • 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος (αγοράστε βιολογικό)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο (είναι εποχής)
  • Πράσινη σαλάτα εποχής
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια
  • 1 ώριμο αβοκάντο

Για την σος:

  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα dijon
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού ξύδι
  • 1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι βάλτε το μπέηκον και ροδίστε το ώσπου να γίνει κριτσανιστό
  • Μην πετάξετε τα υγρά που έμειναν -Βάλτε το μπέηκον στην άκρη
  • Ρίξτε δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι στο στήθος κοτόπουλου, βάλτε το στο ίδιο τηγάνι
  • Σε μέτρια φωτιά ροδίστε το καλά για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Καθαρίστε την σαλάτα, ετοιμάστε το αβοκάντο σε φέτες και τα ντοματίνια, βάλτε και το μπέηκον στη σαλάτα
  • Ετοιμάστε την σος: Βάλτε σε μπολάκι την μουστάρδα, το λάδι και το ξύδι. Προσθέστε δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά, προσθέστε όσο χρειάζεται η σαλάτα σας
  • Αυτή η ίδια σος είναι πολύ καλή και να σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι, πατατούλες κλπ

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.