Τα ακτινίδια είναι ίσως ένα από τα παρεξηγημένα φρούτα. Εχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς.

Μπορεί να είναι η χνουδωτή του όψη ή κάπως ξινή γεύση του που κάνουν πολλούς να μην το προτιμούν. Οσοι, όμως, το αγαπούν ξέρουν πόσο νόστιμο και ωφέλιμο είναι.

Αυτό που δεν ξέρουν, ωστόσο, είναι πως και η χνουδωτή του φλούδα μπορεί να φαγωθεί. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τριπλασιάζοντας την πρόληψη των φυτικών ινών συγκριτικά με την κατανάλωση μόνο του εσωτερικού.

Παράλληλα, η φλούδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ έχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα.

Αν αναρωτιέστε τι γεύση έχει φλούδα, η απάντηση είναι απλή αυτή που έχει και το εσωτερικό φρέσκο και ελαφρώς στυφή.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.