Σας δίνω μια από τις καλύτερες συνταγές για μακαρόνια με τόνο. Απόλυτα γευστικά.

Υλικά

  • Φαρφάλες ολικής
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 3,4 ποτηριού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι μαύρες ελιές, σε φέτες
  • 1 πρέζα μπούκοβο για τόνωση της γεύσης
  • 1 ή 2 κουτιά τόνο σε κονσέρβα (σε ελαιόλαδο)
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάλτε σε μπόλικο αλμυρό νερό τις φαρφάλες να βράσουν
  • Κρατήστε λίγο από το νερό, όταν τις σουρώσετε
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, ροδίστε απαλά για 3 λεπτά, μετά βάλτε το σκόρδο για 1 λεπτό
  • Ρίξτε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού -Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά
  • Προς το τέλος ρίξτε το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε στο τηγάνι τον τόνο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τις ελιές και τις φαρφάλες
  • Ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό -Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια
  • Σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω

 

iefimerida

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.