Σας δίνω μια από τις καλύτερες συνταγές για μακαρόνια με τόνο. Απόλυτα γευστικά.
Υλικά
- Φαρφάλες ολικής
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 3,4 ποτηριού λευκό κρασί
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζάνι μαύρες ελιές, σε φέτες
- 1 πρέζα μπούκοβο για τόνωση της γεύσης
- 1 ή 2 κουτιά τόνο σε κονσέρβα (σε ελαιόλαδο)
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε μπόλικο αλμυρό νερό τις φαρφάλες να βράσουν
- Κρατήστε λίγο από το νερό, όταν τις σουρώσετε
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το κρεμμύδι, ροδίστε απαλά για 3 λεπτά, μετά βάλτε το σκόρδο για 1 λεπτό
- Ρίξτε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού -Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά
- Προς το τέλος ρίξτε το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε στο τηγάνι τον τόνο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τις ελιές και τις φαρφάλες
- Ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό -Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια
- Σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω
iefimerida
loading…