Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μπακαλιάροι των 300 γρ. καθαρισμένοι από τα σπάραχνα
- 200 ml κρασί μοσχάτο
- 2 εσαλότ
- 200 γρ. ψίχα ψωμιού σε φέτες
- 100 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού να φρυγανιστούν και ύστερα τις τρίβουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα άσπρης τριμμένης φρυγανιάς.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 240°C. Ανοίγουμε τους μπακαλιάρους κατά μήκος, κόβουμε τα ψαροκόκαλα στο ύψος του κεφαλιού και της ουράς και τα πετάμε.
- Βγάζουμε και το σκούρο δέρμα. Σκορπίζουμε τα εσαλότ καθαρισμένα και κομμένα στην επιφάνεια ενός βουτυρωμένου ταψιού.
- Βάζουμε από πάνω τους μπακαλιάρους ανοιχτούς, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια.
- Ρίχνουμε και το κρασί στο ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά στο φούρνο. Γαρνίρουμε με σπανάκι.
newsbeast
loading…