Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. μακαρόνια bucatini
- ½ κιλό γαρίδες
- 300 γρ. κολοκύθια
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το pesto φιστίκι (για 300 γρ. pesto)
- 250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το pesto φιστίκι
- Βάζουμε τα φιστίκια στο μίξερ μαζί με το σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μία κρέμα. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε βάζο στο ψυγείο για λίγες ημέρες.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν.
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα κολοκύθια και τσιγαρίζουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και κρατάμε το νερό. Εκεί μέσα βράζουμε τα μακαρόνια.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι με τα κολοκύθια και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το pesto από φιστίκι και ανακατεύουμε.
newsbeast
loading…