«Αυτό το άλμα ήταν η δικαίωση μου»

Μία μόλις ημέρα από την βράβευση του Λούη Τσάτουμα, με την οποία έκλεισε ο αθλητικός κύκλος ενός σπουδαίου άλτη, ο διάδοχος του, Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να δείξει πως θα συνεχίσει την παράδοση στο μήκος των ανδρών .

Ο 19χρονος άλτης “προσγειώθηκε” στο πέμπτο του άλμα στα 8,30 μ. (1,8) και έδειξε πως είναι σε εκπληκτική κατάσταση.

Παράλληλα βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, το οποίο ήταν 8,19 μ. από τα Παπαφλέσσεια του 2016 και να γίνει ο 4ος αθλητής φέτος στον κόσμο σε επίπεδο Ανδρών.


Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με προβλήματα στη φόρα, τα οποία έδειξε να ξεπερνά μετά το τρίτο άλμα στο οποίο σημείωσε 7,81 μ. (2,2). Στο τέταρτο άλμα πέτυχε 7,91 μ. (1,9) και στο πέμπτο το 8,30 μ., ενώ επέλεξε να μην κάνει το έκτο.

Δεύτερος με 7,83 μ. (2,3) ήταν ο Νίκος Καψής, που συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν και στην τρίτη ο επίσης σταθερός Τάσος Γαλαζούλας με 7,82 μ. (1,1).

«Αυτό το άλμα ήταν η δικαίωση μου»- Της Ελεονώρας Ρωσιάδου στο sportsfeed.gr 
Αθλητής μεγάλων αγώνων ο Γρεβενιώτης έλαμψε στο τελευταίο του άλμα και μοιάζει ασταμάτητος για την κορυφή της Ευρώπης και όχι μόνο… Ο πρωταθλητής του μήκους σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, καταρρίπτοντας το τελευταίο δικό από τα 8.19μ. και ετοιμάζεται να διαπρέψει εκ νέου στη Λιλ και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Σε μια μεταβατική περίοδο για τη ζωή του, μετακομίζοντας μόνιμα στην Αθήνα και αλλάζοντας προπονητή και τεχνική, με το τέλειο πάτημα ο Τεντόγλου επιβεβαίωσε το διεθνές του επίπεδου, δημιουργόντας νέα ερωτηματικά για το μέχρι που μπορεί να φτάσει. «Θεωρώ πως αυτό το άλμα μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια δικαίωση, μετά τις αλλάγες της τελευταίας χρονιάς. Είχα σταθερά μεγάλα άλματα και στους προηγούμενους αγώνες και μπορώ να πω ότι το περιμέναμε, δεδομένου της εξέλιξης μου στην προπόνηση. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις».

Οι 10 κορυφαίοι φέτος στον κόσμο
1. Λουβό Μανιόννγκα (Νότια Αφρική) 8.65μ. (σε υψόμετρο)
2. Ράσγουολ Σαμάαι (Νότια Αφρική) 8.49μ. (σε υψόμετρο)
3. Ταϊρόν Σμιθ (Βερμούδα) 8.34μ.
4. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30μ.
5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 8.29μ.
6. Νταμάρ Φορμπς (Τζαμάικα) 8.29μ.
7. Ξίνγκλονγκ Γκάο (Κίνα) 8.22μ.
8. Ζαρκ Βίσερ (Νότια Αφρική) 8.22μ.
9. Τσάνγκζου Χουάνγκ (Κίνα) 8.20μ.
10. Κέβιν Οζιάκου (Ιταλία) 8.20μ.

segas,sportsfeed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.