Οταν δεν προλαβαίνετε να μείνετε για ώρα στην κουζίνα, δοκιμάστε αυτή την κις.

Απαιτεί ποιοτικό φρέσκο σολομό και ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά!

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη, βαριά, χωριάτικη
  • 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο κομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Απλώστε λαδόκολα και την ζύμη σε ταψάκι και ψήστε την για 8 λεπτά στο φούρνο -Τσιμπήστε την με πηρούνι
  • Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ασπρίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κόψτε τον φρέσκο σολωμό σε κύβους -Ρίξτε τους στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να καούν, για 2 λεπτά
  • Σε μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τον άνιθο
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Απλώστε τους κύβους σολωμού με το κρεμμύδι στην ζύμη, περιχύστε με την κρέμα
  • Ψήστε για 25 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια
  • Σερβίρετε με μια σαλάτα

 

iefimerida

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.