Οταν δεν προλαβαίνετε να μείνετε για ώρα στην κουζίνα, δοκιμάστε αυτή την κις.
Απαιτεί ποιοτικό φρέσκο σολομό και ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά!
Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη, βαριά, χωριάτικη
- 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας άνηθο κομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Απλώστε λαδόκολα και την ζύμη σε ταψάκι και ψήστε την για 8 λεπτά στο φούρνο -Τσιμπήστε την με πηρούνι
- Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ασπρίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Κόψτε τον φρέσκο σολωμό σε κύβους -Ρίξτε τους στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να καούν, για 2 λεπτά
- Σε μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τον άνιθο
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Απλώστε τους κύβους σολωμού με το κρεμμύδι στην ζύμη, περιχύστε με την κρέμα
- Ψήστε για 25 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια
- Σερβίρετε με μια σαλάτα
loading…