Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα, σε μικρή δόση, απαραίτητο να το έχετε σπίτι σας χειμώνα-καλοκαίρι, για ένα κέρασμα, για ένα τραπέζι ή για μια στιγμή απόλαυσης.
Είναι πάρα πολύ εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας, σε δύο κινήσεις. Αγοράστε καλή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής για την συνταγή.
Υλικά
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Πραλίνα, τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη, τριμμένη καρύδα (υπάρχει ποικιλία στα σούπερ μάρκετ) για τύλιγμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι
- Σε βαθύ μπολ σπάστε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
- Χύστε μέσα την ζεστή κρέμα γάλακτος, σκεπάστε για 5 λεπτά με ένα πιάτο
- Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά για να πετύχετε μια γκανάς ομοιόμορφη
- Ρίξτε την ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε και πάλι
- Σκεπάστε την σοκολατένια ζύμη με διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες
- Με μικρό κουταλάκι παίρνετε μια ποσότητα, κάντε μια μπαλίτσα και το τρουφάκι σας είναι έτοιμο!
- Δεν έχετε παρά να το κυλήσετε σε τρούφα, καρύδα ή πραλίνα
iefimerida
loading…