Υλικά

 

Για τη βάση

1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη

Μαργαρίνη για επάλειψη

1 ασπράδι αυγού

 


Για τη γέμιση 

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

300 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον σε φέτες, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1 αυγό 1 κρόκο αυγού

1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (έμενταλ, ένταμ, γραβιέρα)

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη

 

 

 

Εκτέλεση

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά

Στρώνουμε τη ζύμη κουρού στη φόρμα της τάρτας και κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν

Αλείφουμε τη βάση με χτυπημένο ασπράδι και λίγο αλάτι

Στρώνουμε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζουμε με ακόμη ένα ταψί (ή σκορπάμε στην επιφάνεια όσπρια),

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C για 10 λεπτά, και στο τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά περίπου

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο)

Ρίχνουμε τις πιπεριές και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο, προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος

Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα

Ψήνουμε στους 170- 180º C για 30-35 λεπτά περίπου

 

imommy

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed