Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 4 φέτες ψωμί μουσκεμένα σε γάλα
- 4 φέτες προσούτο (έχουμε βγάλει το λίπος) λεπτοκομμένες
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
- 700 γρ. γαλοπούλα περασμένη στη μηχανή του κιμά 1 φορά
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 50 γρ. γάλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τη γαλοπούλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα σουρωμένες τις 2 φέτες ψωμί, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αυγό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με τις δύο άλλες φέτες ψωμί που έχουν μείνει.
- Κάνουμε μία βάση μακρόστενη με το μείγμα από το κρέας, απλώνουμε επάνω τις 4 φέτες προσούτο και επάνω απλώνουμε το άλλο μείγμα με το σπανάκι.
- Γυρίζουμε να το κάνουμε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
newsbeast
loading…