Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες ψωμί μουσκεμένα σε γάλα
  • 4 φέτες προσούτο (έχουμε βγάλει το λίπος) λεπτοκομμένες
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 700 γρ. γαλοπούλα περασμένη στη μηχανή του κιμά 1 φορά
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 γρ. γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τη γαλοπούλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα σουρωμένες τις 2 φέτες ψωμί, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αυγό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με τις δύο άλλες φέτες ψωμί που έχουν μείνει.
  3. Κάνουμε μία βάση μακρόστενη με το μείγμα από το κρέας, απλώνουμε επάνω τις 4 φέτες προσούτο και επάνω απλώνουμε το άλλο μείγμα με το σπανάκι.
  4. Γυρίζουμε να το κάνουμε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.