Η τεκίλα για κάποιους είναι το ποτό τους. Και όπως φαίνεται έχουνκάνει σοφή επιλογή!

Αυτό γιατί σύμφωνα με επιστήμονες του Κέντρου Ερευνας και Ανώτερων Σπουδών στο Μεξικό σε αυτή υπάρχουν ουσίες που ενισχύουν την απορρόφηση ασβεστίου στο σώμα.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Science Daily, η μπλε ποικιλία του φυτού tequilana agave, από την οποία παρασκευάζεται η τεκίλα, περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή υγεία των οστών.

Οι επιστήμονες εξήγαγαν αυτό το συμπέρασμα μετά από πείραμα οκτώ εβδομάδων σε ποντίκια. Οπως αποδείχθηκε τα ποντίκια που κατανάλωναν το συγκεκριμένο φυτό συνέθεσαν σχεδόν 50% περισσότερη οστεοκαλσίνη, πρωτεΐνη που προωθεί τον σχηματισμό νέου οστού, ενώ διαπίστωσαν πως αυξήθηκε και η διάμετρος των οστών τους.

«Η κατανάλωση φρουκτανίων, που περιέχονται στην αγαύη, σε συνεργασία με την επαρκή εντερική μικροβιότητα, προωθούν τον σχηματισμών νέων οστών, ακόμη και με την παρουσία οστεοπόρωσης».

Η αγαύη είναι βασικό συστατικό της τεκίλας, οπότε η τεκίλα κάνει καλό!

Cheers, λοιπόν!!

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.