Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- Μερικοί στήμονες σαφράν
- 225 γρ. λευκό κρασί
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα
- Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια.
- Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια.
- Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.
newsbeast
loading…