Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • Μερικοί στήμονες σαφράν
  • 225 γρ. λευκό κρασί
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό.
  3.  Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια.
  4. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια.
  6. Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.