Υλικά Συνταγής
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
Για το σερβιρισμα
- φρέσκα φρούτα εποχής
- μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τις κρέπες, πρώτα χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντ/κο τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί.
Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Γεμίζουμε με φρούτα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι .
Tip
Πάντα όταν φτιάχνουμε ζύμη για χυλό κρέπας, πρέπει το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει τελείως πριν το προσθέσουμε.
argiro
loading…