Αρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γαστρονομία και το τραπέζι της οικογένειας, η φέτα, το εθνικό παραδοσιακό προϊόν που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της διατροφής μας.
Πέρα από αυτό όμως, γεμίζει τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς πρόκειται για πηγή βιταμινών Α και Κ, φολικού οξέως, σιδήρου, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεϊνών και όχι μόνο.
Η φέτα κάνει καλό στην υγεία των οστών και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στα προβιοτικά που περιέχει.
Για να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες και να μπορείτε να την απολαμβάνετε άφοβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένας τρόπος να τη συντηρήσετε στο ψυγείο και παράλληλα να της δώσετε υπέροχο άρωμα.
Τι θα χρειαστείτε:
- Ενα καθαρό βάζο, ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, πιπέρι, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο.
Κόψτε τη φέτα σε κύβους και βάλτε την στο καθαρό βάζο. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σας κι έπειτα, γεμίστε το βάζο με ελαιόλαδο. Κλείστε καλά το καπάκι του και αφήστε το στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φέτα την ίδια κιόλας ημέρα και διατηρήστε την στη συντήρηση για μερικούς μήνες.
bovary